Особливості визначення параметрів сильної держави - Мірошниченко, Г.О.; Miroshnichenko, A. (Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2012)
Аналізується феномен сильної держави та його основні критерії, досліджуються процеси трансформації інституту держави у сучасному світі та його подальші перспективи. У процесі вивчення проблеми було проаналізовано співвідношення категорій сили державних інститутів і політичного режиму. The article is devoted to phenomenon of powerful state and its basic criteria and to transformation processes of state in modern world and its feature prospects. The ratio of categories of state might and political regime is examined in the article.
The features of dimensions defining of powerful state
Keywords: сильна держава; неформальні інститути; державне будівництво; державні інститути; дієспроможність держави; політичний режим; деформалізація; політична модернізація; powerful state; state capacity; political regime; governmental institutes; political modernization; deformalization; state building; informal institutes