Гендерні особливості стратегій вирішення конфліктів у вчителів загальноосвітніх шкіл - Іващенко, Діана Ігорівна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Встановлено, що вчителі-чоловіки частіше використовують стратегію конфронтації, тоді як жінки віддають перевагу стратегії компромісу. Зокрема, виявлено значущу різницю у використанні стратегій згладжування та примусу між чоловіками та жінками. Отримані результати сприяють глибшому розумінню гендерних аспектів у педагогічній діяльності та можуть бути використані для покращення взаємодії в шкільному середовищі.

It has been established that male teachers more frequently use the strategy of confrontation, whereas female teachers prefer the strategy of compromise. A significant difference was found in the use of smoothing and coercion strategies between men and women. The obtained results contribute to a deeper understanding of gender aspects in pedagogical activities and can be used to improve interactions within the school environment.
Gender specifics of conflict resolution strategies among secondary school teachers
Керівник роботи: Харченко Андрій Олександрович, кандидат психологічних наук, доцент кафедри психологічного консультування і психотерапії
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Psychology::Applied psychology; стратегії вирішення конфліктів; conflict resolution strategies; конфлікти; conflicts; гендерні особливості; gender characteristics; вчителі загальноосвітніх шкіл; teachers of secondary schools; SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Psychology::Cognitive science