Статеві особливості поведінки особистості у конфлікті - Кулинич, Людмила (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Проведене дослідження дозволило виявити, що для досліджуваних обох статей є характерним середній рівень конфліктності. Щодо стратегій розв’язання конфлікту, виявлено, що, найбільш характерною стратегією розв’язання конфліктної ситуації для жінок є «згладжування». У якості стратегії поведінки у конфлікті більшість чоловіків використовують стратегію «пристосування», тоді як на етапі розв’язання конфліктної ситуації, вони переважно застосовують протилежну за змістом стратегію «примус».

The conducted research revealed that an average level of conflict is characteristic of both sexes. Regarding conflict resolution strategies, it was found that the most characteristic strategy for conflict resolution for women is "smoothing". As a behavior strategy in conflict, most men use the "adjustment" strategy, while at the stage of resolving the conflict situation, they mostly use the opposite strategy of "compulsion".
Gender characteristics of personality behavior in conflict
Керівник роботи: Яворовська Любов Миколаївна, кандидат психологічних наук, доцент кафедри загальної психології
Keywords: SOCIAL SCIENCES; конфліктні ситуації; conflict situations; міжстатева взаємодія; intersex interaction; стиль поведінки у конфлікті; style of behavior in conflict