Особенности личности спортсменов в маскулинных видах спорта - Габелкова, О.Е. (My University, 2011)
Анотація У статті розглядається вплив занять маскулінними видами спорту на особистісний розвиток представників чоловічої й жіночої статі. Важливим також є з'ясування мотиваційних передумов освоєння «чоловічої» діяльності дівчинами-спортсменками, які спонукують переборювати стереотипи маскулінністі й фемінінності засвоєні в процесі соціалізації особистості. Ключові слова: спорт, спортсмен, особистість, маскулінність, фемінінність. Annotation Features of Individual Athletes in Masculine Sports In this article are some studying the influence of masculine kinds of sports on the personal development of men and women alike seems urgent and expedient. It is also important to find out the motives for mastering “male” activities by females, forcing to overcome the stereotypes of masculinity and femininity, acquired while socialization of the personality. Keywords: sport, sportsman, personality, masculinity, femininity.
Keywords: фемінінність; спорт; спортсмен; особистість; маскулінність