On-line розкриття фондів: документи Центральної наукової бібліотеки про світові війни XX століття - Журавлева, И.К.; Самохвалова, О.Ю.; Zhuravliova, I.; Журавльова, І.К.; Samokhvalova, O. (Харків : ХНМУ, 2015)
У презентації на прикладі електронної колекції Центральної наукової бібліотеки Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна «eScriptorium: електронний архів рідкісних книг і рукописів для науки и освіти» представлені колекції книг про Першу та Другу світові війни, показані можливості використання повнотекстових ресурсів: надання широкого доступу користувачів до цінних та рідкісних видань, забезпечення збереження оригіналу. Відображені принципи створення, структура, хронологічні рамки, напрямки, за якими відбувається наповнення архіву документами.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::Book and library history; Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::History; eScriptorium; DSpace; цифрова бібліотека; електронний архів; електронна колекція; рідкісні та цінні видання; доступність фонду; збереження фонду; Європіана; Перша світова війна; Друга світова війна; электронный архив; электронная коллекция; редкие и ценные издания; доступность фонда; сохранность фонда; цифровая библиотека; Всемирная цифровая библиотека; Европеана; Первая мировая война; Вторая мировая война; electronic archive; electronic collection; rare and valuable editions; fund availability; fund preservation; digital libraries; the World Digital Library; Europeana; the First World War; the Second World War