Інтеграція економіки України – імператив її відновлення - Шилова, Валерія Олегівна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
На сьогоднішній день процес глобалізації економіки є визначальнимфактором покращення господарського життя більшості країн світу.Становлення світової економіки як єдиного господарського організмупов'язане з багатьма факторами, в основі яких лежить створення тіснихекономічних зв'язків між державами. Науково-технічна революція, тенденціїдо світового усуспільнення праці та виробництва зумовлюють процесміжнародної економічної інтеграції як країн, так і окремих компаній. Мета роботи: на основі узагальнення сучасних трактовок інтеграційних процесів обґрунтувати необхідні передумови та перспективні сценарії щодо інтеграції економіки України в контексті її відновлення. Об’єкт дослідження - економіко інтеграційні процеси в сучасному світі. Предмет дослідження - інтеграція економіки України як імператив її відновлення.
Науковий керівник: Коломієць Ганна Миколаївна, професор, доктор економічних наук кафедри економічної теорії та економічних методів управління
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Economics; економічна інтеграція; сучасні інтеграційні тренди світової економіки; пріоритетні напрями інтеграції економічної системи України в контексті її відновлення; сценарії інтеграції економічної системи України