Навчальна програма тренінгу з оволодіння практичними навичками «Стоматологічний супровід хворих на онкологічну патологію» - Жуков, Костянтин Вікторович; Герман, Світлана Іванівна; Ковальчук, Дмитро Олегович (Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2024)
Навчальна програма тренінгу з оволодіння практичними навичками «Стоматологічний супровід хворих на онкологічну патологію» складена на засадах доказової медицини, рекомендаціях національних та міжнародних протоколів надання медичної допомоги, останніх даних наукових досліджень та власному досвіді успішного застосування їх у повсякденній клінічній практиці. Метою тренінгу є набуття нових, сучасних знань і умінь, необхідних стоматологу для стоматологічного супроводу хворих на онкологічну патологію при підготовки до лікування основного захворювання, супроводі при терапії онкологічного процесу та подоланні його ускладнень, а також з особливостей стоматологічної допомоги онкохворим пацієнтам. Такі знання та вміння необхідні в терапевтичній, хірургічній, ортопедичній стоматології, пародонтології, дитячій стоматології, ортодонтії, а також в щелепно-лицевій хірургії. Цей захід дасть слухачам теоретичний та практичний досвід зі стоматологічного супроводу хворих на онкологічну патологію на різних етапах лікування та реабілітаційних заходів. В програму заходу інтегровані міждисциплінарні підходи до теоретичної підготовки слухачів, процесі навчання використовуються реальні клінічні приклади, симулятори, віртуальний пацієнт, лекції, клінічні розбори.
Training curriculum for mastering practical skills "Dental support of patients with oncological pathology"
Keywords: MEDICINE; стоматологія; dentistry; хворі на онкологічну патологію; patients with oncological pathology; стоматологічна допомога; dental care