Типологія торговельно-ремісничих асоціацій Візантії VII - IX ст. - Сорочан, С.Б. (Інститут археології НАН України, 1995)
У статті аналізується система торговельно-ремісничих асоціацій, що склалися у Візантії у перехідний період від античного суспільства, та робиться спроба типологізації цих об"єднань.
Keywords: Візантія; торговельно-ремісничі асоціації; типологія; систима; соматейя; кінонія