Позбавлення батьківських прав через нестворення необхідних житлово-побутових умов для дитини - Розгон, Ольга Володимирівна (Yerevan : Non-governmental organization «Eurasian Social Sciences Association», 2017)
У статті розглянуто визначення та характеристики зобов’язання батьків щодо дитини у зв'язку зі створенням нормальних житлових умов для дітей. Суть цієї відповідальності досліджується та розглядається за категоріями «ухилення від батьківських обов'язків» та «невиконання або неналежне виконання обов'язків». Автор підкреслює, що це зобов'язання повинно розглядатися з точки зору потенційних можливостей для створення нормального умов життя дітей, включаючи ті випадки, коли створюються умови, але батьки це ігнорують і, наприклад, економлять, вимикаючи систему опалення, яке веде до захворювання дитини.
Keywords: Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE