Управління персоналом в системі забезпечення ефективної діяльності підприємствa - Брусенцева, Ольга Дмитрівна; Brusentseva, Olga Dmitrivna (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Визначено сутність та роль управління персоналом у формуванні ефективної діяльності підприємства. Проаналізовано основні моделі та концепції HR-менеджменту з позиції їх економічної ефективності. З’ясовані основні виклики, тенденції та проблеми у сфері роботи з персоналом. Оцінено вплив зовнішніх та внутрішніх факторів на кадрову політику підприємства. Досліджено особливості реалізації HR-стратегії на прикладі ТОВ «РУШ» та її зв’язок з фінансовими результатами. Сформульовано практичні рекомендації щодо удосконалення управління персоналом з урахуванням очікуваних економічних наслідків. Обґрунтовано доцільність впровадження розроблених заходів та оцінено їх потенційні переваги.

The essence and role of personnel management in forming effective enterprise activity have been defined. The main models and concepts of HR management have been analyzed in terms of their economic efficiency. The main challenges, trends, and problems in the field of human resource management have been identified. The impact of external and internal factors on the enterprise's personnel policy has been assessed. The specifics of implementing HR strategy at LLC “RUSH” and its connection with financial results have been examined. Practical recommendations for improving personnel management considering expected economic impacts have been formulated. The feasibility of implementing the proposed measures and their potential benefits has been substantiated.
Personnel Management in the System of Ensuring Effective Enterprise Activity
Керівник: Васильєв Олексій Вікторович, доктор економічних наук, професор кафедри управління та адміністрування.
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Business studies; управління персоналом; ефективність діяльності підприємством; фінансові результати; організаційна структура; рersonnel management; enterprise performance efficiency; financial results; organizational structure