Навстречу легкому дыханию при бронхиальной астме и хроническом обструктивном заболевании - Яблучанский, Николай Иванович; Пасько, Е.Н.; Бондаренко, И.А.; Лысенко, Наталья Владимировна; Макиенко, Наталья Владимировна; Яблучанський, Микола Іванович; Лисенко, Наталія Володимирівна; Макієнко, Наталія Володимирівна (My University, 2009)
Изложены основы анатомии и физиологии органа дыхания, ведущие клинические синдромы, диагностика, прогнозирование, профилактика и лечение бронхиальной астмы и хронического обструктивного заболевания легких. Рассматриваются примеры реальных жизненных клинических ситуаций. Приведен справочник основных лекарственных препаратов. Врачам общей практики, семейным врачам, участковым врачам, терапевтам, пульмонологам, врачам смежных специальностей, интернам, студентам старших курсов медицинских факультетов.

Викладено основи анатомії та фізіології органу дихання, провідні клінічні синдроми, діагностика, прогнозування, профілактика та лікування бронхіальної астми та хронічного обструктивного захворювання легень. Розглядаються приклади реальних життєвих клінічних ситуацій. Наведено довідник основних лікарських препаратів. Лікарям загальної практики, сімейним лікарям, дільничним лікарям, терапевтам, пульмонологам, лікарям суміжних спеціальностей, інтернам, студентам старших курсів медичних факультетів.
Назустріч легкому диханню при бронхіальній астмі та хронічному обструктивному захворюванні
Keywords: MEDICINE::Surgery::Anaesthetics and intensive care; бронхіальна астма; хронічне обструктивне захворювання легень