Створення у процесі навчання ситуацій взаємодії, наближених до реальних умов професійної діяльності майбутніх фахівців технічної галузі - Таможська, Ірина Володимирівна (Запоріжжя : Класичний приватний університет, 2019)
На підставі аналізу проблеми дослідження й узагальнення його результатів можемо стверджувати, що штучно створювані ситуації (презентаційні, інтелектуально-прогностичні, перцептивно-емпатійні, мовленнєві, емоційно-регулятивні, креативні, рефлексійні, ситуації-тренінги), що відтворювали предметний і соціальний зміст майбутньої професійної діяльності фахівця технічної галузі, моделювання тих систем відношень, які є типовими для цієї діяльності, імітування професійних проблем, реальних труднощів, конфліктів у типових професійних проблемних ситуаціях, сприяли формуванню в них спеціальних умінь, пов’язаних із володінням основами ділового спілкування.

Based on the analysis of the research problem and the generalization of its results, we can state that artificially created situations (presentational, intellectual-prognostic, perceptual-empathic, speech, emotional-regulatory, creative, reflective, training situations) that recreated the subject and social content of the future professional activity of a specialist in a technical field, modeling those systems of relationships that are typical for this activity, imitating professional problems, real difficulties, conflicts in typical professional problem situations, contributed to the formation of special skills in them related to mastering the basics of business communication.
Modelling interaction situations in training that are close to real conditions of future technical specialists’ professional activity
Keywords: SOCIAL SCIENCES; ситуація взаємоді; уміння ділового спілкування; фахівці технічної галузі; interaction situation; business communication skills; technical specialists