Медичне сортування : методичні рекомендації для підготовки до практичних занять для здобувачів вищої медичної освіти 5-го року навчання з дисципліни «Екстрена та невідкладна медична допомога» - Олійник, Ольга Євгенівна; Матвєєнко, Марія Сергіївна; Oliinyk, Olga; Matvieienko, Mariia S. (Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2024)
Рекомендації охоплюють спектр тем, а саме від первиного медичного сортування за системою START до проведення медичного сортування постраждалих та заповнення картки медичного сортування. Вони не тільки висвітлюють актуальність та сучасні погляди на роботу медичних працівників, які першими прибули до місць масового ураження, але й включають тести для самоперевірки з прикладами відповідей, рекомендації до літератури та корисні інтернет-ресурси.

The recommendations cover a range of topics, namely from initial medical triage using the START system to conducting medical triage of victims and filling out a medical triage card. Not only do they highlight the relevance and contemporary perspectives on the work of first responders, but they also include self-tests with sample answers, literature references, and useful online resources.
Medical triage
Keywords: MEDICINE; медичне сортування, або сортування; блок-схема START; кольорові позначення в медичному сортуванні; сортувальна зона; візуалізація сортувальних майданчиків; сортувальне полотно; сортувальні браслети; первинне медичне сортування; вторинне медичне сортування; евакуаційне сортування; поразка благополучна; сортувальний квиток; medical triage or triage; START flowchart; color coding in medical triage; triage area; visualization of triage platforms; triage canvas; triage bracelets; primary medical triage; secondary medical triage; evacuation triage; defeat safe; triage ticket