Психотехнології створення ефективного політичного іміджу - Москаленко, В.В. (Вісник Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна, 2014)
Вивчено поняття політичного іміджу в сучасній політичній психології. Визначено основні риси та характеристики політичного іміджу. Проаналізовано структура політичного іміджу. Описано етапи створення політичного іміджу. Запропоновано моделі технологій створення іміджу політичного лідера. Доведено, що для вивчення ефективного політичного іміджу дослідники з метою його корекції повинні використовувати метод семантичного диференціалу, метод політико-психологічного портретування та метод експертної оцінки. Встановлено, що сучасним ЗМІ відведена визначальна роль у формуванні іміджу політичного лідерів.
Keywords: політичний імідж; харизма; політичний лідер; психотехнології; ідеальний образ