Соціально-економічний розвиток України: просторовий, організаційно-адміністративний та ціннісний виміри - Александров, Володимир Вікторович; Родченко, Володимир Борисович; Третяк, Вікторія Павлівна; Дикань, Валерія Володимирівна; Матюшенко, Ігор Юрійович; Рекун, Ганна Петрівна; Пархоменко, Олена Степанівна; Ковалевська, Алла Володимирівна; Дячек, Віталій Васильович; Портна, Оксана Валентинівна; Онегіна, Вікторія Михайлівна; Квітка, Антон Володимирович; et al. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2018)
У монографії розглянуто теоретико-методологічні питання ефективної просторової організації економіки, яка відіграє визначальну роль у продуктивному використанні територіальними утвореннями різного ієрархічного рівня належних ресурсів. Досліджено підходи до створення дослідницької інфраструктури країн - технологічних лідерів, проаналізовано досвід ЄС із розбудови інноваційної екосистеми шляхом створення спільного європейського дослідницького простору. Розкрито основні складові, що формують сучасну інвестиційну політику. Розглянуто результативні форми процесів відтворення сукупного фінансового потенціалу. Обґрунтовано значущість продуктивності праці як ключового показника економічного зростання та стабільності в економіці. Також значна увага приділена питанням створення державно-приватного партнерства та перспективам розвитку галузей соціального спрямування. Для науковців, економістів-практиків, викладачів, аспірантів, студентів, працівників органів державного та регіонального управління, представників сторін соціального партнерства.
Keywords: Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Business studies