Підвищення конкурентоспроможності малих підприємств - Батін, Олег Вікторович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
В умовах війни, шаленої міграції, зниження рівня доходів населення в Україні знижується попит на багатьох ринках товарів та послуг. Ситуація в економіці змушує більшість компаній оптимізувати витрати за різними статтями, у тому числі мінімізувати виробничі та невиробничі витрати. Особливо важно зараз малому бізнесу: багато підприємств закривається, деякі змогли релокуватися, хтось скоротив чисельність персоналу. Метою кваліфікаційної роботи бакалавра є розробка рекомендацій спрямованих на підвищення ефективності управління конкурентоспроможністю малих підприємств у сучасних умовах. Об'єктом дослідження виступають процеси забезпечення конкурентоспроможності малих підприємств. Предметом дослідження виступають управлінські, організаційні та економічні відносини, що протікають у процесі забезпечення, оцінки та підвищення конкурентоспроможності малих підприємств.
Increasing the competitiveness of small businesses
Керівник наукової роботи: Дорошенко Ганна Олександрівна, доктор економічних наук, професор кафедри економіки та менеджменту
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Economics; конкурентоспроможність малих підприємств; competitiveness of small businesses; персонал; personnel; малий бізнес; small business; конкуренція; competition