Синтез електромеханічної системи регулювання швидкості із асинхронним двигуном і частотним перетворювачем - Баришенко, Олег Іванович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
У роботі розглянуті асинхронні електроприводи регулювання швидкості із частотним перетворювачем, які набувають все більшої популярності та актуальності у зв’язку з продуктивністю та умовами робото здатності. Із розглянутих вже готових рішень електроприводу п.к.д було визначено що переважна їх більшість використовує асинхронний двигун і систему керування перетворювач частоти. Це дало нам змогу обрати систему електропривода ПЧ-АД. Розглянутий матеріал для розрахунку потужності двигуна та методом обхода по контуру був розрахований та обраний двигун. Після були розраховані елементи солового контуру перетворювача частоти і обраний перетворювач. Здійснено математичний огляд електромеханічної системи та на основі розрахованих раніше параметрів складена модель в MATLAB Simulink.

The paper considers asynchronous speed control electric drives with a frequency converter, which are becoming increasingly popular and relevant due to their performance and operating conditions. From the considered ready-made solutions of the electric drive, it was determined that the vast majority of them use an asynchronous motor and a frequency converter control system. This allowed us to choose the AC-AC electric drive system. The material for calculating the engine power was considered, and the engine was calculated and selected using the circuit bypass method. After that, the elements of the frequency converter's single circuit were calculated and the converter was selected. A mathematical review of the electromechanical system was carried out and a model was compiled in MATLAB Simulink based on the previously calculated parameters.
Synthesis of an electromechanical speed control system with an asynchronous motor and a frequency converter
Керівник роботи: Нікітіна Тетяна Борисівна, доктор технічних наук, професор кафедри електромеханічних та комп'ютерних систем Навчально-наукового професійно-педагогічного інституту УІПА
Keywords: TECHNOLOGY::Electrical engineering, electronics and photonics; електромеханічна система; electromechanical system; асинхронний електропривод; asynchronous electric drive; частотний перетворювач; frequency converter; регулювання швидкості; speed control; синтез; synthesis