Сучасний стан і перспективи розвитку спортивного туризму в Норвегії - Дорохова, Дар'я Владиславівна; Dorokhova, Darya (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Мета роботи – з’ясувати особливості впливу географічних умов на формування спортивно-туристичних кластерів. Аналіз наявних наукових публікацій за тематикою дослідження засвідчив, що спортивний туризм у Норвегії має значний потенціал завдяки унікальному поєднанню природних і соціально-економічних факторів. Особливості фізико-географічних умов Норвегії сприяють популярності як зимових, так і літніх видів спортивного туризму. Соціально-економічні умови Норвегії, зокрема стабільна економічна ситуація, високий рівень життя та розвинена туристична інфраструктура, сприяють підтримці спортивного туризму як важливого сектора економіки. Високий рівень безпеки, доступність екологічно чистого транспорту та якісний сервіс підвищують привабливість Норвегії для спортивного туризму. Спортивний туризм є вагомою частиною економіки Норвегії. Природні та суспільно-географічні фактори значною мірою впливають на формування спортивно-туристичного потенціалу Норвегії. Державна політика у сфері охорони довкілля та сталого туризму сприяє збереженню природних територій для майбутніх поколінь.
Current state and prospects for the development of sports tourism in Norway
Науковий керівник : Дмітрієв Cвятослав Cтаніславович, аспірант кафедри соціально-економічної географії і регіонознавства
Keywords: NATURAL SCIENCES::Earth sciences::Other earth sciences; SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Human geography, economic geography; географія рекреації і туризму; Hорвегія; спортивний туризм; geography of recreation and tourism; Norway; sports tourism