Монетарні інститути України та проблеми їх інтеграції в інституційну архітектоніку Європи - Гриценко, А.А.; Власенко, Н.В. (Харкiвський нацiональний унiверситет iм. В.Н. Каразiна, 2011)
В статті розкрито методологічні підходи до вирішення проблем і суперечностей інтеграції монетарних інститутів України в інституційну архітектоніку європейського монетарного простору. В якості базових монетарних інститутів визначено довіру, ліквідність і стабільність, які поєднуються у монетарній стратегії. Розглянуто зміни в європейській інституційній архітектоніці, які відбулися під впливом глобальної фінансово-економічної кризи, і підходи до визначення власної траєкторії руху України в монетарному просторі.
Keywords: монетарні інститути; інституційна архітектоніка; довіра; ліквідність; стабільність; монетарна стратегія; європейський монетарний простір