Внутрішньополітична нестабільність як загроза демократичному вибору України - Авксентьєва, Т.Г. (Харківський національний університет імені В.Н.Каразіна, 2009)
Питання про стабільність держвави і суспільства є універсальним для політичної науки. Особливу актуальність воно набуває за умов кризи. Стаття присвячена розгляду дисфункціонального впливу внутрішньополітичної кризи, що має системні риси. Доводиться, що демократія (як стала, так і та, що формується) є чутливою до факторів динамічного типу стабільності. Аналізуються параметри формування сталої якості демократичного політичного режиму в Україні.
Keywords: стабільність/нестабільність