Дискурсивна особистість британської селебріті (на прикладі промов принца Гаррі) - Борзих, Катерина Юріївна; Borzykh, K. Y. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Вивчення дискурсу представників еліти, таких як принц Гаррі, розширює наше розуміння стратегій, які використовуються для ефективного спілкування з аудиторією та формування публічного іміджу. Методи, використані для вирішення наукової проблеми — дискурсивний аналіз, синтез, вивчення матеріалу. Ці методи дозволили дослідити, як принц Гаррі адаптує свою мову до різних аудиторій, зберігаючи свою елітарність і водночас демонструючи близькість до народу. Він адаптує свою мову залежно від обставин, застосовуючи як формальні, так і неформальні елементи мовлення, що створює образ відкритого та емпатичного лідера. Дослідження мовних засобів та риторичних прийомів принц Гаррі підтвердило, що він вдало поєднує традиційні елементи британського елітарного дискурсу з більш сучасними та демократичними мовними тенденціями. Це проявляється у використанні епітетів, персоналізації, звернень до аудиторії, що робить його промови емоційно насиченими та легкими для сприйняття. Особлива увага приділяється тому, як він використовує ці засоби для підкреслення своїх моральних цінностей та близькості до аудиторії. Отримані результати показують, що принц Гаррі активно використовує риторичні прийоми та невербальні елементи для створення образу відкритої, емпатичної особистості.

This case study’s object-matter is the discursive identity of Prince Harry, a representative of British celebrity discourse. The subject-matter of the research is the features of Prince Harry's speech strategies and communication style. The research material includes Prince Harry’s speeches and interviews. In the study of Prince Harry’s discursive persona, several research methods are applied to thoroughly analyze different aspects of his verbal and nonverbal behavior. The primary methods include discourse analysis, synthesis, and material study. The practical significance of the study is that the findings of the research offer insights into his ability to influence public opinion and could be valuable for professionals in media, PR, and communication, as well as in educational settings.
Discursive personality of a british celebrity (a case study of prince Harry's speeches)
Керівник роботи: Кукушкін Владислав Валерійович, кандидат філологічних наук, доцент, кафедра англійської філології та методики викладання іноземної мови
Keywords: HUMANITIES and RELIGION::Languages and linguistics::Linguistic subjects::Language technology; британська лінгвокультура; дискурс; дискурсивна особистість; елітарна дискурсивна особистість; british linguistic culture; discourse; discursive personality; elitist discursive personality