Виникнення та формування залежних верств населення у Стародавній Спарті - Ярош-Іванов, Микита Віталійович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
В роботи зроблено спробу реконструювати спартанську історіографію на основі окремих фрагментів самих лакедемонських істориків та окремих згадок про них у творах більш пізніх античних авторів і у відповідній сучасній дослідницькій літературі, тим самим не тільки довівши, що у Давній Спарті існувала традиція організації та формування суспільного ладу Спарти, але й продемонструвавши її вплив на подальший розвиток античної історіографії.
The Emergence and Formation of Dependent Strata of the Population in Ancient Sparta
Керівник: Токарев Андрій Миколайович, кандидат історичних наук кафедри історії стародавнього світу та середніх віків
Keywords: HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects; Стародавня Спарта в архаїчну епоху; спартанський поліс; Спарта; населення у Стародавній Спарті; Стародавня Греція; Ancient Sparta in the Archaic Era; Spartan polis; Sparta; Population in Ancient Sparta; Ancient Greece