Міжнародно-політична регіоналістика : методичні рекомендації до вивчення дисципліни (для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» освітньої програми «Міжнародно-політична регіоналістика») [Електронний ресурс] - Лиман, Сергій Іванович; Парфіненко, Анатолій Юрійович; Lyman, Serhii Ivanovich; Parfinenko, Anatoly Yuriyovych (Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2024)
Методичні рекомендації до вивчення дисципліни розроблено для студентів факультету міжнародних економічних відносин та туристичного бізнесу за спеціальністю «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії». Видання містить програму, інструктивно-методичні матеріали до семінарських занять, завдання для самостійної роботи, перелік екзаменаційних питань тощо. Матеріали навчально-методичного комплексу мають допомогти студентам під час вивчення історії формування та особливостей сучасного стану регіональних підсистем міжнародних відносин, комплексу ключових проблем і тенденцій їх розвитку та взаємодії в сучасній системі міжнародних відносин, головних напрямків регіонального розвитку та регіональної політики, проблем та особливостей управління як на регіональному, так і на національному рівні.

Methodical recommendations for studying the discipline were developed for students of the faculty of international economic relations and tourism business, majoring in «International relations, public communications and regional studies». The publication contains a program, instructional and methodical materials for seminar classes, tasks for independent work, a list of exam questions, etc. The materials of the educational and methodological complex should help students when studying the history of the formation and features of the current state of regional subsystems of international relations, a set of key problems and trends in their development and interaction in the modern system of international relations, the main directions of regional development and regional policy, problems and features of management both at the regional and national level.
International Political Regionalistics : methodological recommendations for the study of the discipline (for applicants of the second (master's) level of higher education, specialty 291 «International relations, public communications and regional studies» of the educational program «International Political Regionalistics») [Electronic resource]
Електронне навчальне видання комбінованого використання. Можна використовувати в локальному та мережному режимі
Keywords: SOCIAL SCIENCES; міжнародні відносини; регіони; міжнародно-політичні регіони; міжнародно-політична регіоналістика; світова політика; міжнародні організації; інтеграційні процеси; international relations; regions; international political regions; international political regionalistics; world politics; international organizations; integration processes