Просторово-часові особливості розвитку сільського господарства Полтавської області - Кучер, І.І. (My University, 2012)
У статті розкрито особливості розвитку сільського господарства у Полтавській області за останні 20 років. Виявлено місце сільського господарства у структурі економіки регіону, показано динаміку його розвитку. Проаналізовано зміни у структурі рослинництва та тваринництва. Наведено показники рентабельності виробництва основних видів продукції сільського господарства, проаналізовано рентабельність сільського господарства у розрізі районів Полтавської області, охарактеризовано причини його збитковості. Показано можливі зміни галузевої і територіальної структури сільського господарства регіону.
Keywords: сільське господарство; рослинництво; тваринництво; просторово-часові особливості; галузева структура; рентабельність