Формування стратегії розвитку транспортного підприємства - Бантовська, Ірина Юріївна (Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2025)
Сучасні трансформаційні процеси в економіці України зумовлюють необхідність формування ефективних механізмів адаптації підприємств до динамічних умов глобалізації. Це, зокрема, передбачає подолання надмірної концентрації та монополізації економічних структур, удосконалення організаційно-управлінських відносин, а також трансформацію застарілих методів управління. Мета дослідження – розроблення теоретичних і прикладних засад формування ефективної стратегії розвитку транспортного підприємства та обґрунтування відповідних практичних рекомендацій. Об’єкт дослідження – процеси та підходи до формування стратегії розвитку транспортного підприємства. Предмет дослідження – методи й інструменти стратегічного планування розвитку ТОВ «АЛЬЯНС ЛОГІСТИК».
Керiвник науковоi роботи: Бабич Дмитро Володимирович, доктор економічних наук, професор кафедри економіки та менеджменту
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Economics; стратегія розвитку; development strategy; транспортне підприємство; transport company; менеджмент організацій; management of organizations; виробничо-господарська діяльність; production and economic activity; стратегічне управління; strategic management