Перспективи використання відеоігор у навчанні іноземної мови - Штученко, Анастасія Сергіївна; Shtuchenko, A. S. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Робота присвячена проблемі використання відеоігор у класі та для неформального оволодіння другою мовою. Вивчено різні теорії освіти, які забезпечують основу для підходу DGBLL, і як їх можна використовувати для оволодіння другою мовою , а також досліджено педагогічну модель «сполучної діяльності» за допомогою цифрових ігор і запропонувано ідеї щодо їх впровадження у викладання мови. Робота також містить практичні рекомендації для вчителів щодо вибору відповідних ігор і розробки ігрових занять, які можна було б впроваджувати в мовних класах і інтегрувати в навчальні програми.

The paper addresses the issue of using video games in the classroom and for informal second language acquisition. It examines the various educational theories that provide the basis for the DGBLL approach and how they can be used for second language acquisition, and also explores the pedagogical model of “connective activity” using digital games and suggests ideas for their implementation in language teaching. The paper also provides practical recommendations for teachers on selecting appropriate games and developing game-based activities that can be implemented in language classrooms and integrated into curricula.
Perspectives of video game usage in teaching foreign languages
Керівник : Песоцька Діана Леонідівна, кандидат філософських наук, доцент кафедри романо-германської філолоігї
Keywords: HUMANITIES and RELIGION::Languages and linguistics; методика навчання; неформальне навчання; мотивація; іноземні мови; відеоігри; teaching methodology; informal learning; motivation; foreign languages; video games