Діалог влади та суспільства як необхідна умова демократичного реформування української держави - Довбня, О.М. (Харківський національний університет імені В.Н.Каразіна, 2011)
У статті аналізуються труднощі виникнення і функціонування громадянського суспільства в Україні. Підкреслюється, що подолання пануючого у минулому тоталітаризму (20-ті - 90-ті рр.. ХХ ст.) можливе як теоретично, так і практично головним чином через створення надійно функціонуючого громадянського суспільства.
Диалог власти и общества как необходимое условие демократического реформирования украинского государства
Dialogue Of Power And Society As a Necessary Condition for Democratic Reform of The Ukrainian State
Keywords: громадянське суспільство; місцеве самоврядування; права людини; пряма демократія; діалог влади і суспільства; самоорганізація; гражданское общество; местное самоуправление; права человека; прямая демократия; диалог власти и общества; самоорганизация