Етика та етикет державного службовця - Ухова, Анастасія Олегівна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Останні п’ять років в Україні активно здійснюються структурні перетворення, зокрема, реорганізація державного управління, оптимізація державної служби та реформа місцевого самоврядування. Одним із ключових напрямків цих змін є встановлення та підтримка високих стандартів прозорості та доброчесності в державній службі. Метою роботи є вивчення проблематики етикету та етики державного службовця та перспектив розвитку в даній сфері. Об’єктом дослідження в роботі визначено система норм етикету та етики державного службовця у сфері публічного управління. Предметом дослідження – етична складова діяльності публічного службовця в органах місцевого самоврядування на прикладі виконкому Саксаганської районної у місті Кривому Розі ради.
Ethics and etiquette of a civil servant
Керівник наукової роботи: Заднєпровська Ганна Ігорівна, кандидат економічних наук, доцент кафедри економіки і менеджмента
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Business studies; етика державного управління; public administration ethics; політична трансформація суспільства; political transformation of society; етичні принципи; ethical principles; етикет посадових осіб; etiquette of officials