Регіональна диференціація показників демографічного розвитку Харківської області за допомогою кластер-аналізу - Сегіда, К.Ю.; Нємець, Л.М.; Нємець, К.А. (Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2011)
В статті приведені основні методичні положення виконання кластер-аналізу, обґрунтовано його застовання для виявлення територіальної диференціації показників демографічного розвитку. Розглянута структура демографічних, соці-альних, економічних та екологічних показників для проведення аналізу. Проаналізовано особливості регіонально ї диферен-ціації демографічного розвитку Харківської області на основі проведеного кластер-аналізу.
Keywords: населення; демографічний розвиток; регіональна диференціація; кластер-аналіз