Валеологія : сучасний стан, напрямки та перспективи розвитку: науково-практична конференція (12 ; 2014 ; Харків) : матеріали - (:unkn) unknown (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2014)
Конференція проводиться з ініціативи Міністерства освіти і науки України, Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна і Української асоціації валеологів з метою обговорення останніх досягнень науки про здоров’я — валеології, актуальних питань валеологічної освіти та оздоровлення населення, підготовки валеологів, нагальних проблем, що постають перед цим науковим напрямком і визначення шляхів їх розв’язання.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::Philosophy subjects; Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::History of science; Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education; валеологія; наука про здоров’я; Українська асоціація валеологів; валеологічна освіта; оздоровлення населення; підготовка валеологів; вільна енергія; деградація здоров'я у XXI столітті; здоров'я орієнтоване середовище в школі; лікувальне харчування; профілактика хвороб старості; водний туризм; велоергометричне навантаження по замкнутому циклу; соматичної патології серед підлітків; валеологічна свідомість у учнів; волинська громадська організація «Професіонали та сподвижники здоров'я»; сучасне людинознавство; валеологічна робота дітьми із вадами зору; метод аурографії; бджолопродукти як засіб профілактики захворювань; індивідуальні системи оздоровлення; еколого-валеологічна компетентність батьків; бронхіальна астма; мистецтво самовідновлення; здоров'язберігаючий освітній простір; венозний тромбоз; харчові алергени; клітинний біоіндикатор; сироваткові цитотоксичні фактори; прогресуюча м'язова слабкість; інструментальна гіпоксітерапія; конформна поведінка в осіб із порушеннями зору; рухова активність населення; вегетативне забезпечення розумової діяльності; спорт як складове здоров'я людини; свинцевий гіперелементоз; конгломерати психокомплексів; зооантропні психокомплекси; ВІЛ\СНІД; кірліонографія; синдром емоційного вигоряння; духовність віри та знання; психосоматичне здоров'я людини; електроенцефалографічний скринінг зорових дисфункцій; функціональна асиметрія; психофізіологічна адаптація студентів-медиків; ноосферний простір культури; східні єдиноборства; електрокінетична активність клітин букального епітелію; ноосферна освіта; Кримський республіканський заклад «Дитячий клінічний санаторій «Чайка»; самовиховання спортсменів-паралімпійців; курс «екологія валеології»