Політичний аналітик і політичний експерт: методологічні засади функціонально – рольових особливостей професійної діяльності - Рубанов, В.В. (Харкiвський нацiональний унiверситет iм. В.Н. Каразiна, 2009)
У статті здійснена спроба обґрунтувати методологічні засади функціонально-рольових особливостей професійної діяльності політичного аналітика і політичного експерта як окремих суб’єктів аналітичного процесу підготовки, прийняття та реалізації публічних політичних рішень та програм. Особлива увага звертається на актуальність інституціоналізації професій політичного аналітика і політичного експерта як самостійних суб’єктів аналітичного процесу.
Keywords: політичний аналітик; політичний експерт; раціональні та експертні методи й процедури; процедурно-функціональна роль в аналітичному процесі