Використання соціально-психологічних чинників в практиці управління колективом в умовах кризи - Плужніков, Олексій Вікторович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Мета кваліфікаційної магістерської роботи полягає в розробці пропозицій щодо формування чинників впливу на сприятливий соціально-психологічний клімат в управлінні персоналом комерційного банку в умовах кризи. Розглянуто сутність соціально-психологічних чинників управління персоналом; досліджено закордонний досвід застосування соціально-психологічних чинників в управлінні персоналом; розглянуто методики дослідження стану соціально-психологічного клімату організації. Надано техніко-економічну характеристику АТ КБ «ПриватБанк» та оцінено соціально-психологічної компетентності працівників АТ КБ «ПриватБанк» як суб'єктів професійної діяльності. Був зроблений аналіз соціально-психологічного клімату в колективі АТ КБ «ПриватБанк» і надані рекомендації щодо підвищення соціально-психологічних важелів управління персоналом. За результатами дослідження сформульовані теоретичні та практичні положення, які доведені автором до конкретних пропозицій щодо вдосконалення соціально-психологічних важелів управління персоналом.
Науковий керівник : Малафєєв Тімур Романович, кандидат наук з державного управління, доцент кафедри менеджменту, бізнесу та професійних комунікацій Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Business studies; управління персоналом; соціально-психологічний клімат; компетентності працівників; соціально-економічна ефективність; personnel management; socio-psychological climate; employee competencies; socio-economic efficiency