Взаємозв’язок емоційного інтелекту і комунікабельності у людей раннього дорослого віку - Коновалова, А. В. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Кваліфікаційна робота присвячена дослідженню взаємозв’язку емоційного інтелекту і комунікативних навичок у чоловіків і жінок раннього дорослого віку. Проведений аналіз дозволив нам виявити, що молоді люди з вищими показниками емоційного інтелекту, особливо в емоційній обізнаності, емпатії та розпізнаванні емоцій інших людей, демонструють вищу комунікативну компетентність. Ця кореляція сильна для обох статей, що вказує на прямий зв’язок між емоційним інтелектом та навичками комунікації. Т

The qualification work is devoted to the study of the relationship between emotional intelligence and communication skills in men and women of early adulthood. The conducted analysis allowed us to discover that young people with higher indicators of emotional intelligence, especially in emotional awareness, empathy and recognition of other people's emotions, demonstrate higher communicative competence. This correlation is strong for both genders, indicating a direct relationship between emotional intelligence and communication skills.
The relationship between emotional intelligence and sociability in people of early adulthood
Керівник роботи: Олефір Валерій Олександрович, доктор психологічних наук, доцент кафедри загальної психології
Keywords: SOCIAL SCIENCES; емоційний інтелект; emotional intelligence; комунікабельність; sociability; комунікативні навички; communicative skills; емпатія; empathy