Вивчення екзометаболітів зооглії Oryzamyces indіci і методів стабілізації суспензії - Моргун, Валерія Євгенівна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Дипломна робота присвячена дослідженню отримання екзометаболітів Oryzamyces indici та методів стабілізації суспензії. У роботі представлено огляд літератури щодо властивостей Oryzamyces indici, методів отримання екзометаболітів та їх біологічної активності, методам стабілізації суспензії. Особлива увага приділена методам стабілізації екзометаболітів Oryzamyces Indici зі збереженням бактеріальної флори з ціллю подальшого використання. Встановлено, що стабілізувати культурну рідину найбільш доцільно, коли ікробна асоціація Oryzamyces Indici використала весь цукор у поживному середовище і очищувати екзометаболіти від дріжджових культур за допомогою фільтрування покращує якість кінцевої продукції.

The thesis is devoted to research on obtaining exometabolites of Oryzamyces indici and methods of suspension stabilization. The work presents a review of the literature on the properties of Oryzamyces indici, methods of obtaining exometabolites and their biological activity, methods of suspension stabilization. Special attention is paid to methods of stabilization of exometabolites of Oryzamyces Indici with preservation of bacterial flora for further use. It was found that it is most appropriate to stabilize the culture liquid when the microbial association Oryzamyces Indici has used all the sugar in the nutrient medium and to purify exometabolites from yeast cultures by means of filtration improves the quality of the final products.
Study of exometabolites of zooglyphs of oryzamyces indici and methods of suspension stabilization
Науковий керівник: Леухіна Людмила Валеріївна, викладач кафедри молекулярної біологія та біотехнології
Keywords: NATURAL SCIENCES::Biology::Cell and molecular biology; екзометаболіти; Oryzamyces indici; пробіотики; методи стабілізації; біологічна активність; exometabolites; prоbiotics; stabilization methods; biological activity