Формування стратегії інтернет-маркетингу для підвищення конкурентоспроможності підприємства - Деркунська, Анастасія Дмитрівна; Derkunska, A. D. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Магістерська дипломна робота присвячена дослідженню теоретико-методичних основ формування стратегії інтернет-маркетингу та розробці інструментів її практичного впровадження для підвищення конкурентоспроможності підприємства. У роботі розкрито сутність інтернет-маркетингу, його значення в діяльності сучасних компаній та роль у формуванні стійких конкурентних переваг. Проаналізовано теоретичні підходи до стратегічного планування в цифровому середовищі, визначено основні принципи та етапи розробки інтернет-маркетингової стратегії. На основі отриманих результатів розроблено комплексну стратегію інтернет-маркетингу, спрямовану на оптимізацію онлайн-комунікацій, підвищення взаємодії зі споживачами та зміцнення ринкових позицій підприємства. Запропоновано механізм її реалізації, визначено інструменти, етапи впровадження та очікувані результати. Результати дослідження можуть бути використані підприємствами різних галузей для вдосконалення інтернет-маркетингової діяльності, підвищення цифрової присутності, формування позитивного іміджу бренду та посилення конкурентоспроможності.

The master's thesis is devoted to the study of the theoretical and methodological foundations of forming an Internet marketing strategy and developing tools for its practical implementation to increase the competitiveness of an enterprise. The work reveals the essence of Internet marketing, its significance in the activities of modern companies, and its role in forming sustainable competitive advantages. Theoretical approaches to strategic planning in the digital environment are analyzed, and the basic principles and stages of developing an Internet marketing strategy are identified. The results of the study can be used by companies in various industries to improve their internet marketing activities, increase their digital presence, build a positive brand image, and enhance their competitiveness.
Developing an online marketing strategy to enhance a company's competitiveness
Керівник: Костін Юрій Дмитрович, доктор економічних наук, професор кафедри маркетингу та торговельного підприємництва
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics; інтернет-маркетинг; internet marketing; стратегія; strategy; конкурентоспроможність; competitiveness; цифровізація; digitalization; онлайн-комунікації; online communications; SWOT-аналіз; SWOT analysis