Використання ESG-принципів в публічному управлінні - Матвєєва, Альона Сергіївна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
У сучасному світі одним із ключових завдань управління є забезпечення сталого розвитку, при якому враховуються економічні, соціальні та екологічні аспекти. У цьому контексті концепція сталого розвитку, заснована на принципах екологічної, соціальної та управлінської відповідальності (ESG), набуває дедалі більшого значення для державного управління. Україна, як країна, що прагне до європейських стандартів розвитку, також стикається з необхідністю інтегрувати принципи ESG у публічне управління. Метою кваліфікаційної роботи бакалавра, є теоретичне та практичне обґрунтування запровадження ESG-принципів в публічному управлінні. Об’єктом роботи є процес застосування та адаптації принципів екологічної, соціальної та управлінської відповідальності в системі публічного управління в Україні. Предметом роботи є виявлення чинників, що впливають на успішне впровадження ESG-принципів у державні структури, і розроблення рекомендацій щодо оптимізації цього процесу з урахуванням специфіки української системи управління.
Using ESG principles in public management
Керівник наукової роботи: Сукрушева Ганна Олегівна, кандидат економічних наук, доцент кафедри економіки і менеджменту
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics; публічне управління; public administration; кадрова політика; HR policy; органи державного управління; state administration bodies