Фінансове планування на підприємстві як складова забезпечення його ефективної діяльності - Лагієв, Рустам Бахрузович; Lagiev, Rustam Bakhruzovich (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Об’єктом дослідження є процес вдосконалення фінансового планування на підприємстві як складової забезпечення його ефективної діяльності. Предметом дослідження є теоретичні, науково-методичні, практичні засади фінансового планування в ПрАТ «ЧУМАК». Метою кваліфікаційної магістерської роботи є дослідження фінансового планування на підприємстві як складова забезпечення його ефективної діяльності. За результатами дослідження сформульовані теоретичні та практичні положення, які доведені до конкретних методів щодо вдосконалення фінансового планування в ПрАТ «ЧУМАК», а саме: запропоновано впровадити автоматизовану систему BAS ERP. Автоматизація фінансового планування дасть змогу значно підвищити ефективність управління фінансами. Це забезпечить швидке та точне складання фінансових планів, покращить прогнозування доходів та витрат, та спростить процеси бюджетування та контролю витрат. Одержані результати можуть бути використані при розробці методичних основ фінансового планування на підприємстві як складової його ефективної діяльності.

The object of research is the process of improving financial planning at the enterprise as a component of ensuring its effective activity. The subject of the research is the theoretical, scientific-methodical, practical principles of financial planning in PJSC "CHUMAK". The purpose of the master’s qualification work is to study financial planning at the enterprise as a component of ensuring its effective operation. According to the research results study, theoretical and practical provisions were formulated, which were brought to concrete methods for improving financial planning in PJSC "CHUMAK", namely: it was proposed to implement an automated BAS ERP system. Automation of financial planning will significantly improve the efficiency of financial management. This will ensure fast and accurate preparation of financial plans, improve forecasting of income and expenses, and simplify budgeting and cost control processes. The results obtained can be used in the development of methodological foundations of financial planning at the enterprise as a component of its effective activity.
Financial planning at the enterprise as a component ensure of its efficient activity
Науковий керівник: Головко Олена Григорівна, кандидат економічних наук, доцент, кафедра банківського бізнесу та фінансових технологій
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Business studies; фінансове планування; ефективна діяльність підприємства; ПpАТ «ЧУМАК»; етапи фінансового планування; методи фінансового планування; financial planning; efficient activity of the enterprise; PRAT "CHUMAK"; stages of financial planning; methods of financial planning