Музыка «иного мира»: разновидности и динамика мотива - Поддубная, Р.Н. (Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2006)
У статті досліджується смислова та функціональна динаміка мотивів "чарівної музики", музики "як мови, що виражає те, що свідомість ще не подолала", мотивів передчуття і звучання "іншого світу" від літератури романтизму до сучасної фантастики. The article deals with the meaning and functional dynamics of such motives as " magical music", music as "a language expressing things consciousness is still unable to realize", motives of presage and sounds of "the other world", from literature of romanticism to modern science fiction.
Keywords: мотив; «иной мир»; романтизм; музыка; мотив волшебной музыки