Діловодство та документування у підприємництві : методичні рекомендації до проведення практичних занять із навчальної дисципліни для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня за спеціальністю D7 «Торгівля» денної та заочної форм навчання [Електронний ресурс] - Литовченко, Олена Юріївна; Ковальова, Вікторія Іванівна; Lytovchenko, Olena; Kovalova, Viktoriia (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2026)
Методичні рекомендації мають на меті сприяти формуванню у студентів практичних навичок ведення діловодства та оформлення документів відповідно до сучасних вимог організаційно-розпорядчої, інформаційної та комерційної документації у сфері підприємництва. У виданні визначено основні вимоги до знань і вмінь здобувачів вищої освіти, наведено перелік тем практичних занять, контрольних запитань, тем для підготовки доповідей та презентацій, а також тестові завдання для самоперевірки. Окрема увага приділена формуванню у студентів здатності працювати з нормативно-правовими актами та документами, що регулюють діловодну діяльність підприємств.

The methodological recommendations aim to help students develop practical skills in records management and document preparation in accordance with modern requirements for organizational, informational, and commercial documentation in the field of entrepreneurship. The publication defines the main requirements for the knowledge and skills of higher education students, provides a list of topics for practical classes, control questions, topics for preparing reports and presentations, as well as test tasks for self-assessment. Special attention is given to developing students’ ability to work with regulatory legal acts and documents that govern the records management activities of enterprises.
Records management and documentation in entrepreneurship : methodological recommendations for conducting practical classes in the academic discipline for students of the first (bachelor's) level of higher education, specialty D7 "Trade" full-time and part-time forms of study [Electronic resource]
Електронне навчальне видання комбінованого використання. Можна використовувати в локальному та мережному режимі. В авторській редакції
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics; SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education::Subject didactics; документ; документація; реквізит документу; документування; діловодство; document; documentation; document requisite; documenting; records management