Удосконалення системи мотивації персоналу квіткової студії «Prefere Fleur s.r.o.» - Головчак, Владислава Тарасівна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
У кваліфікаційній роботі досліджено теоретичні та практичні аспекти мотивації персоналу на підприємстві сфери послуг. Розглянуто основні теорії мотивації персоналу, визначено особливості формування мотиваційної системи у малому та середньому бізнесі. На прикладі квіткової студії «Prefere Fleur s.r.o.» проаналізовано специфіку роботи персоналу та чинники, що впливають на рівень його мотивації. Проведено оцінку існуючої системи мотивації працівників підприємства та визначено її основні переваги і недоліки. Розроблено практичні рекомендації щодо вдосконалення системи мотивації персоналу з урахуванням інтересів працівників і підприємства. Обґрунтовано вплив запропонованих заходів на підвищення ефективності роботи студії, зниження плинності кадрів та покращення якості обслуговування клієнтів.
Керівник: Ковалевська Алла Володимирівна, кандидат економічних наук, доцент кафедри управління та адміністрування
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Business studies; мотивація персоналу; управління персоналом; системи мотивації; продуктивність праці; сфера послуг