Образы триумвира Марка Антония и царицы Клеопатры VII в трудах Иосифа Флавия - Богомазова, Л.; Bogomazova. L. (Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2013)
У статті розглядається можливість використання праць Йосипа Флавія: «Іудейська війна», «Іудейські старожитності» та «Проти Апіона» у якості історичних джерел для вивчення діяльності тріумвіра Марка Антонія та цариці Клеопатри VII. Автор робить висновок, що твори єврейського історика доповнюють свідчення інших античних авторів, його характеристики Антонія та Клеопатри відрізняються від грецько-римської традиції зображення цих історичних постатей. В статье рассматривается возможность использования трудов Иосифа Флавия: «Иудейская война», «Иудейские древности» и «Против Апиона» в качестве исторических источников для изучения деятельности триумвира Марка Антония и царицы Клеопатры VII. Автор делает вывод, что сочинения еврейского историка дополняют свидетельства других античных авторов, его характеристики Антония и Клеопатры отличаются от греко-римской традиции изображения этих исторических личностей. In the article examined usage of the works by Josephus Flavius such as «Jewish War», «Jewish Antiquities», «Contra Apion» as historical sources for research of triumvir Mark Antony and queen Cleopatra VII actions. An author concludes that the works of Jewish historian supplements notes of other ancient authors. His characteristics of Anthony and Cleopatra differ from Greek-Roman tradition of depiction of these historical persons.
The Images of Triumvir Mark Antony and Queen Cleopatra VII of the Works of Josephus Flavius
Богомазова Людмила Миколаївна – студентка Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::History; Йосип Флавій; Антоній; Клеопатра; Ірод; Josephus Flavius; Anthony; Cleopatra; Herod