Дослідження магнітного поля в соленоїді. Визначення індуктивності котушки : методичні вказівки до проведення лабораторного заняття для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня з дисципліни «Фізика» за спеціальностями 015.33 «Професійна освіта. Енергетика, електротехніка та електромеханіка», 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» [Електронний ресурс] - Кальний, Сергій Євгенович; Мосієнко, Ганна Миколаївна; Kalnoy, Sergiy; Mosiienko, Hanna (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Методичні вказівки до проведення лабораторного заняття «Дослідження магнітного поля в соленоїді. Визначення індуктивності котушки» з дисципліни «Фізика» з розділу «Електромагнетизм» містять короткі теоретичні відомості з теми, перелік обладнання та приладів, порядок проведення експерименту, рекомендації щодо обробки експериментальних даних та контрольні питання. Призначено для студентів, що навчаються за спеціальністю 015.33 «Професійна освіта. Енергетика, електротехніка та електромеханіка», 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка».

Methodological instructions for conducting a laboratory lesson "Study of the magnetic field in a solenoid. Determination of the inductance of a coil" from the discipline "Physics" from the section "Electromagnetism" contain brief theoretical information on the topic, a list of equipment and devices, the procedure for conducting the experiment, recommendations for processing experimental data and control questions. Intended for students studying in the specialty 015.33 "Professional education. Power engineering, electrical engineering and electromechanics", 141 "Electropower engineering, electrical engineering and electromechanics".
Investigation of the magnetic field in a solenoid. Determination of the inductance of a coil : methodological instructions for conducting a laboratory lesson for higher education applicants of the first (bachelor's) level by specialties 015.33 "Professional education. Power engineering, electrical engineering and electromechanics", 141 "Electrical power engineering, electrical engineering and electromechanics" [Electronic resource]
Електронне навчальне видання комбінованого використання. Можна використовувати в локальному та мережному режимі. В авторській редакції
Keywords: NATURAL SCIENCES::Physics::Condensed matter physics::Magnetism; SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education::Subject didactics; напруженість магнітного поля; соленоїд; індуктивність соленоїда; динамічна магнітна проникність осердя; електромагнітна індукція; самоіндукція; взаємна індукція; коефіцієнт взаємної індукції; magnetic field strength; solenoid; solenoid inductance; dynamic magnetic permeability of the core; electromagnetic induction; self-induction; mutual induction; mutual induction coefficient