Проблема «витоку умів» в Україні в умовах глобальних трансформацій - Шабанова, Анастасія Арсенівна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Метою випускної кваліфікаційної роботи бакалавра є зʼясування особливостей динаміки міжнародної інтелектуальної міграції в умовах глобальних трансформацій, її соціально-економічних наслідків і шляхів вирішення проблеми «витоку умів» з України.
Керівник : Шолом Аліна Сергіївна, кандидат економічних наук, доцент
Keywords: SOCIAL SCIENCES; «витік умів»; глобальні трансформації; міжнародна інтелектуальна міграція з України; міграція фахівців високого рівня; динаміка міжнародної інтелектуальної міграції