Аналіз динаміки розселення населення Харківської області з допомогою іфв-моделювання (за останні 15 років) - Кравченко, К.О. (Гомель : ГГУ им. Ф. Скорины, 2017)
У статті представлено аналіз динаміки розселення Харківської області за допомогою моделювання поля інтегральної функції впливу за часовими зрізами 2001 р. та 2015 р. Визначено особливості розвитку системи розселення за 15 років. Виявлено роль міст та селищ міського типу у еволюції системи розселення