Публічна дипломатія у процесі європейської інтеграції України - Килименний, Артем Євгенович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Кваліфікаційна робота магістра присвячена визначити роль та особливості реалізації публічної дипломатії в умовах європейської інтеграції України. Обʼєкт дослідження – євроінтеграційний процес. Предмет дослідження – публічна дипломатія України у процесі європейської інтеграції. У першому розділі визначено сутність, функції та теоретичні підходи до аналізу інструментів публічної дипломатії в сучасних міжнародних відносинах. У другому розділі встановлено роль публічної дипломатії у формуванні та просуванні європейського іміджу України; розкрито діяльність публічної дипломатії України в контексті європейської інтеграції та визначити двосторонні й багатосторонні ініціативи в цьому напрямі. У третьому розділі з’ясовано вплив російсько-української війни на трансформацію дипломатичної стратегії України в контексті реалізації євроінтеграційного курсу; виокремлено актуальні проблеми та перспективи розвитку української публічної дипломатії у просуванні євроінтеграційних наративів та зміцненні взаємовідносин з Європейським Союзом.

The master's qualification work is devoted to determining the role and features of the implementation of public diplomacy in the context of European integration of Ukraine. The object of research is the European integration process. The subject of research is public diplomacy of Ukraine in the process of European integration. The first section defines the essence, functions and theoretical approaches to the analysis of public diplomacy tools in modern international relations. The second section establishes the role of public diplomacy in the formation and promotion of the European image of Ukraine; the activities of public diplomacy of Ukraine in the context of European integration are disclosed and bilateral and multilateral initiatives in this direction are identified. The third section clarifies the impact of the Russian-Ukrainian war on the transformation of Ukraine's diplomatic strategy in the context of implementing the European integration course; The current problems and prospects for the development of Ukrainian public diplomacy in promoting European integration narratives and strengthening relations with the European Union are highlighted.
Public diplomacy in the process of European integration of Ukraine
Керівник роботи: Шамраєва Валентина Михайлівна, доктор політичних наук, професор кафедри міжнародних відносин ННІ «Каразінський інститут міжнародних відносин та туристичного бізнесу»
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Political science::Peace and development research; SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Political science::Research on Europe; публічна дипломатія; європейська інтеграція України; зовнішня політика; імідж держави; стратегічні комунікації; м’яка сила; Європейський Союз; інтеграційні процеси; public diplomacy; European integration of Ukraine; foreign policy; state image; strategic communications; soft power; European Union; integration processes