Гредескул Микола Андрійович (1865–1941), учений, юрист і політичний діяч, професор, декан юридичного факультету Харківського університету [віртуальна виставка] - Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, Центральна наукова бібліотека; Байрамова, Каріна Іванівна (Харків : ХНУ імені В.Н. Каразіна, 2015)
Центральна наукова бібліотека ХНУ імені В. Н. Каразіна пропонує читачам виставку, присвячену 150–й річниці від дня народження вченого, юриста і політичного діяча, професора і декана юридичного факультету Харківського університету Миколи Андрійовича Гредескула. На виставці експонується понад 20 книг, серед яких прижиттєві видання М.А. Гредескула, книги з автографом, його дисертація та література про нього.
Бібліографія: • К учению об осуществлении права. Интеллектуальный процесс, требующийся для осуществления права. - Харьков: Тип. А. Дарре, 1900 • Социологическое изучение права. - Санкт-Петербург, 1900 • Марксизм и идеализм. - Харьков, 1905. • На темы дня: Две речи. – Харьков, 1905. • Современные вопросы права. Харьков: Изд. кн. маг. П.А. Брейтигама, 1906 • Происхождение и развитие общественной жизни. Том 1. "Биологические основы социологии. Коммунизм в биологии. Его роль, как фактора эволюции". - Ленинград: Изд-во "Сеятель" Е. В. Высоцкого, 1925. • История материальной культуры. - Л., 1930.
Keywords: Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::History of science; Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education; юрист; політичний діяч; професор; декан юридичного факультету; юридичний факультет; професор Харківського університету; Харківський університет; Гредескул Микола Андрійович