Організація обліку та контролю виробничих запасів підприємства - Веревкін, Олег Володимирович (Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2024)
Метою роботи є узагальнення теоретичних основ формування системи організації обліку та контролю виробничих запасів підприємства на ТОВ «АКСІОН УКРАЇНА», а також пошук напрямків ефективного управління запасами. Була досліджена сутність поняття «виробничі запаси», завдання обліку і контролю виробничих запасів; розглянуто нормативно-інформаційне забезпечення обліку та контролю виробничих запасів на підприємствах. Досліджено особливості обліку та контролю виробничих запасів на підприємствах, складено організаційно-економічну характеристику ТОВ «АКСІОН УКРАЇНА» та ідентифіковано особливості організації облікового процесу та контролю виробничих запасів ТОВ «АКСІОН УКРАЇНА». Проаналізовано особливості автоматизації обліку та контролю виробничих запасів ТОВ «АКСІОН Україна і внесено пропозиції щодо оптимізація обліку виробничих запасів на базі ТОВ «АКСІОН УКРАЇНА». Розроблені шляхи удосконалення системи контролю виробничих запасів ТОВ «АКСІОН УКРАЇНА» та запропоновані заходи оптимізації процесу управління виробничими запасами ТОВ «АКСІОН УКРАЇНА». За результатами дослідження сформульовані теоретичні та практичні положення, що доведені автором до конкретних пропозицій задля вдосконалення системи організації обліку та контролю виробничих запасів підприємства.
Оrganization of accounting and control of production inventories of the enterprise
Науковий керівник : Мірошник Олексій Юрійович, кандидат економічних наук, доцент кафедри обліку та оподаткування Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна
Keywords: організація обліку; контроль; виробничі запаси; управління; organization of accounting; control; production inventories; management; SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Business studies