Метеорологія і кліматологія : підручник - Максименко, Надія Василівна; Maksymenko, Nadiya Vasylivna (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Навчальна дисципліна «Метеорологія та кліматологія» належить до нормативних дисциплін підготовки еколога, що зумовлює необхідність засвоєння студентами базових знань про закономірності формування погоди і клімату, метеорологічні величини і явища та екологічні аспекти метеорології, які забезпечать успішну подальшу роботу за обраною спеціальністю. Книга, крім студентської аудиторії, може бути корисною для будь-якого спеціаліста, який працює у сфері екології, географії, метеорології тощо.

The academic discipline «Meteorology and Climatology» belongs to the normative disciplines of environmental training, which necessitates that students acquire basic knowledge of the laws of weather and climate formation, meteorological quantities and phenomena, and environmental aspects of meteorology, which will ensure successful further work in the chosen specialty. The book, in addition to the student audience, can be useful for any specialist working in the field of ecology, geography, meteorology, etc.
Meteorology and сlimatology : textbook
Навчальне видання. Підручник
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education::Subject didactics; NATURAL SCIENCES::Earth sciences::Atmosphere and hydrosphere sciences; метеорологія; кліматологія; атмосферні процеси; клімат; погода; повітряні маси; екологічна метеорологія; патогенність клімату; meteorology; climatology; atmospheric processes; climate; weather; air masses; environmental meteorology; climate pathogenicity