Монолог-міркування в системі навчання іноземних студентов-нефілологов - Саніна, Л.П.; Копилова, О.В.; Тростинська, О.М.; Санина, Л.П.; Копылова, Е.В.; Тростинская, О.Н.; Sanina, L.P.; Kopylova, O.V.; Trostynska, O.M. (Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, Центр міжнародної освіти, 2012)
У статті розглядається проблема навчання монологу-міркування студентів-нефілологів, визначається напрям роботи над даним типом монологічного висловлювання. Пропонуються прийоми навчання і система вправ.
Монолог-рассуждение в системе обучения иностранных студентов-нефилологов.
Monologue – Discourse in the System of Training Foreign Non-philological Students.
The problem of training a monologue-discourse to foreign non-philological students has been considered in the article. The direction of work connected with the monologue-discourse in question as well as teaching methods and the system of exercises are suggested in the article.
Keywords: монологічне мовлення; монолог-міркування; студенти-нефілологи; завершальний етап навчання; монологическая речь; монолог-рассуждение; студенты-нефилологи; завершающий этап обучения; monologue; monologue-discourse; non-philological students; final level of education