Історія України: цивілізаційний вимір : практичні рекомендації для підготовки до семінарських занять і організації самостійної роботи для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня освітньо-професійних програм «Українська мова і література», «Українська мова і література, літературне редагування», «Українська мова і література та англійська мова», «Польська мова і література та українська мова і українська література», «Прикладна лінгвістика та англійська мова», «Журналістика», «Середня освіта (Українська мова і література, польська мова і література)», «Середня освіта (Українська мова і література, світова література)» [Електронний ресурс] - Домановська, Марина Євгенівна; Чугуєнко, Михайло Віталійович; Domanovska, Maryna; Chuguenko, Mykhaylo (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Видання призначено для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня освітньо-професійних програм «Українська мова і література», «Українська мова і література, літературне редагування», «Українська мова і література та англійська мова», «Польська мова і література та українська мова і українська література», «Прикладна лінгвістика та англійська мова», «Журналістика», «Середня освіта (Українська мова і література, польська мова і література)», «Середня освіта (Українська мова і література, світова література)» і містить детальні інструкції щодо підготовки до семінарських занять, організації самостійної роботи, роботи над творчими проєктами, перелік рекомендованої літератури, поради для підготовки до семестрового екзамену, критерії оцінювання відповідей на семінарських заняттях, творчих проєктів, відповідей на питання екзаменаційного завдання з курсу «Історія України: цивілізаційний вимір».

The publication is intended for higher education applicants of the first (bachelor’s) level of educational and professional programs «Ukrainian Language and Literature», «Ukrainian Language and Literature, Literary Editing», «Ukrainian Language and Literature and English Language», «Polish Language and Literature and Ukrainian Language and Ukrainian Literature», «Applied Linguistics and English Language», «Journalism», «Secondary Education (Ukrainian Language and Literature, Polish Language and Literature)», «Secondary Education (Ukrainian Language and Literature, World Literature)» and contains detailed instructions on preparing for seminar classes, organizing independent work, working on creative projects, a list of recommended literature, tips for preparing for the semester exam, criteria for evaluating answers in seminar classes, creative projects, and answers to exam questions on the course «History of Ukraine: Civilizational Dimension».
History of Ukraine: Civilizational Dimension : practical recommendations for preparing for seminar classes and organizing independent work for students of the first (bachelor’s) level of higher education in the educational and professional programs «Ukrainian Language and Literature», «Ukrainian Language and Literature, Literary Editing», «Ukrainian Language and Literature and English Language», «Polish Language and Literature and Ukrainian Language and Ukrainian Literature», «Applied Linguistics and English Language», «Journalism», «Secondary Education (Ukrainian Language and Literature, Polish Language and Literature)», «Secondary Education (Ukrainian Language and Literature, World Literature)» [Electronic resource]
Електронне навчальне видання комбінованого використання. Можна використовувати в локальному та мережному режимі. В авторській редакції
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education::Subject didactics; HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::History; історія України; цивілізаційний вимір; методичні рекомендації; бакалаврський рівень; українська мова та література; англійська мова; польська мова; прикладна лінгвістика; журналістика; зарубіжна література; середня освіта; history of Ukraine; civilizational dimension; methodological recommendations; bachelor’s level; Ukrainian language and literature; English language; Polish language; applied linguistics; journalism; foreign literature; secondary education